دکتر علی اکبر حدادزاده گفت:تب کریمه کنگو در سال 1944 در منطقه کریمه شوروی سابق مشاهده شد و در نهایت تا کنگو آفریقا ادامه یافت که به دلیل این وسعت جغرافیایی، به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو معروف شد.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد افزود تب کریمه کنگو در سال 1944 در منطقه کریمه شوروی سابق مشاهده شد و در نهایت تا کنگو آفریقا ادامه یافت که به دلیل این وسعت جغرافیایی، به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو معروف شد.
وی در ادامه افزود: این بیماری پس از ورود به یک واحد پرورش دام گسترش یافته و ویروس آن از طریق هر کنه به نسل های بعدی آن انتقال می یابد، لذا دامداران باید این بیماری را از نظر بهداشتی جدی بگیرند خصوصا در استان یزد که به دلیل گرمی و خشکی هوا بهترین شرایط را برای رشد عامل انتقال این بیماری، دارا می باشد. کمبود مراتع در استان نیز باعث می شود تا 85 درصد وابستگی به دام دیگر استان ها به وجود آمده و به دنبال آن امکان ورود دام های غیر مجاز افزایش یابد که همکاری با دامپزشکی جهت جلوگیری از تردد دام های غیر مجاز در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده ی کریمه کنگو بسیار گره گشا است.
دکتر حدادزاده اشاره کرد: این بیماری معمولا در دام علائم ظاهری ندارد و در صورت وجود ویروس در خون دام، پس از کشتار این بیماری به راحتی از طریق زخم و مخاطات بدن به خونابه و گوشت، قابل انتقال به انسان است. لذا توصیه می کنیم به همراه مراقبت از دام ها مردم نیز شرایط نگهداری گوشت را رعایت نمایند.
این مقام مسئول با اشاره به این نکته که هم اکنون در استان یزد 99 درصد گوشت استان در حال پیش سرد گذاری می باشد تصریح کرد: با کشتارگاه هایی که این مساله را رعایت نکنند برخورد جدی می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان یزد یادآور شد: موضوع این بیماری که در شبکه های مجازی به آن پرداخته شده بیشتر باعث حساسیت مردم گشته است. لذا بهترین راه حل آموزش مردم است و قطعا تداوم آموزش و اطلاع رسانی به مردم از گسترش این بیماری می کاهد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 27,نوامبر,2024